Fönster mot omvärlden

Politik, samhälle och allt däremellan

Hur mycket kostar det att flytta?

Precis som med så mycket annat här i världen så kan det vara väldigt stora skillnader. En person kan få en väldigt dyr flytt medan en annan får en flytt som knappt kostar något alls. Behöver du hyra en lastbil kommer kostnaden att stiga och kan du bära möblerna från en lägenhet till den nya så är det gratis att få möblerna på plats. 

Med andra ord kan man säga att avståndet är en relevant fråga när det gäller att beräkna en flyttkostnad. Ska du flytta från Falun till Stockholm så kommer du troligen inte klara av att bära möblerna, eller hur? Hyr du ett släp och kör själv så får du räkna med 6 - 7000 kronor och anlitar du en flyttfirma så kan du nästan dubbla detta. Du kan dock få RUT-avdrag på själva flyttkostnaden (inte bil och drivmedel). 

Saker runt omkring

Sen så får du inte heller glömma bort att du har kvar att göra i din gamla lägenhet. Någon måste ju fixa flyttstädningen. Där har vi dock ett tips, speciellt om du söker flyttstäd i Falun. Anettes Flyttstädning erbjuder städning i Falun och du hittar dem här: https://anettesallservice.se/flyttstadning-falun-bra-pris-pa-flyttstad/. Slipp städa själv, och få städningen utförd av proffs utan att det kostar för mycket. Kolla gärna in deras sida om du är nyfiken. Det finns också länkar till trevliga blogginlägg där om du vill läsa mer. 

3 Feb 2020