Fönster mot omvärlden

Politik, samhälle och allt däremellan

Utnyttja ROT-avdrag när du byter fönster

Det behöver inte bli så dyrt att byta fönster. Med ROT- avdraget går det att spara en del pengar när du väljer att göra ett fönsterbyte. Du kan söka skatteredkuktion med 50 % av arbetskostnaden.

Att byta fönster är något som ibland måste göras, då de har blivit allt för slitna, men det kan även vara en investering för att höja värdet på ditt hus eller din sommarstuga. 

Genom ROT avdrag så kan du få skattereduktion med upp till 50 000 kronor per person och år. Är ni då två som äger huset, så kan ni söka avdrag för 100 000 kronor per år. Det är inte bara byta fönster du kan söka avdrag för utan även andra saker en hantverkare utför.

Vad ska man välja för fönster?

Om du tänker på att göra ett fönsterbyte, så är det bra att satsa på bra nya fönster. Underhållsfria fönster från Westcoast Windows är ett bra alternativ. Genom att satsa på underhållsfria fönster så behöver inte inte måla, slipa, skrapa utan de tål det mesta när det kommer till väder och vind. Tids nog kommer även dessa att slitas, men de håller bra mycket bättre än vanliga fönster. 

Byta fönster själv?

Självklart är det inte ett måste att låta en hantverkare byta fönster. Du kan på egen hand göra ett fönsterbyte om du känner att du klarar av det. Det finns många bra guider på nätet som visar exakt hur du går tillväga, steg för steg. Du kan även kolla på flera filmklipp som visar hur man ska göra.

 

13 May 2017